Zoeken
  • mieke

Hoe geboortepatronen je business vandaag beïnvloedenAl jaren wist ik dat er iets met mijn tanden moest gebeuren, die als een hoopje in mijn mond leken te staan. Met twee uitstekende hoektanden, waardoor kinderen me vaak de bijnaam

'draculavrouw' gaven 🧛‍♀️ 😆 Nu sta ik niet echt te springen voor mijn gebruikelijke tandartsbezoeken. Het vooruitzicht van een aantal jaren bezoeken aan de orthodontist er bovenop, maakten de stap redelijk groot. Waardoor ik er lang over deed voordat ik uiteindelijk toch in de stoel bij de orthodontist plaats nam. Al snel werd duidelijk dat het dragen van een beugel niet voldoende zou zijn om jarenlang plezier en voordeel te hebben van deze behandeling.


DE GROVE MIDDELEN

Er zat niet veel anders op dan er een kaakoperatie bij te nemen. Iets waar ik niet licht over ga en mijn intuïtie graag laat spreken. Ik ben dan ook bij meer dan één chirurg geweest. Uiteindelijk was de knoop doorgehakt en werd de procedure van de operatie besproken in een aangename gespreksruimte. Het was fijn te ervaren dat de moeite was genomen om ervoor te zorgen dat de kamer niet de gewone koele, steriele en afstandelijke indruk maakte, die je gewoon bent van een cosultatieruimte.


TOEN GING HET LICHT UIT

Ik luisterde aandachtig naar alle praktische details, tot het licht uit ging. Het enige wat ik opmerkte was het ruisen van het bloed in mijn hoofd, een versnelde hartslag en klamme handen. Had ik dat goed gehoord?!

Zei hij nu echt dat ik mogelijks drie weken lang geen vaste voeding zou kunnen eten?! 😮


Aan een razendsnel tempo vloog de ene na de andere gedachte door mijn hoofd. Om uiteindelijk te concluderen: 'dit overleef ik niet!!' Ik besefte dat mijn lichaam in paniek was en ik had geen idee waar het vandaan kwam. Het leek een oerinstinct te zijn dat diep van binnen kwam.


GEFOCUST OP ETEN

Ik lijk altijd honger te hebben. Ik ga dan ook zelden de deur uit zonder iets eetbaar bij te hebben. Als er een snack op tafel staat kan ik er niet afblijven. Tijdens uitstappen geef ik niet graag geld uit aan drinken, maar zal ik bijna altijd iets kopen om te eten. Hoe is dit gekomen? Waarom stel ik dit gedrag?


Niet dat ik extreem zwaar of extreem mager ben, laat ons zeggen een normaal gemiddelde. Het gaat voor mij niet over gewicht, maar wel over het ter beschikking hebben van voeding. Ik ben altijd bang dat er geen eten zal zijn. Een patroon dat al heel vroeg in mijn leven is ontstaan. Zo vroeg, dat het lang duurde voor ik dit kon bloot leggen of me überhaupbt bewust werd van wat nu precies mijn issue met eten was.


IK HEB HONGER GEHAD

Mijn moeder was zwanger in een tijd dat het heel normaal was om te roken, er werden toen niet veel vragen bij gesteld. Er werd zelfs propaganda gevoerd om te roken tijdens de zwangerschap, dan kon je vlot van een ‘slanke’ baby bevallen. Intussen is echter duidelijk dat bij iedere trek aan die sigaret een zuurstoftekort ontstaat en de toevoer van voedingsstoffen verhindert wordt.


Daarnaast had mijn moeder ook een gecompliceerde zwangerschap met veel vochtophoping. Ze kwam zienderogen bij en werd hier bij iedere controle streng op aangesproken. Om de gewichtstoename tegen te gaan, besloot ze nog één appel per dag te eten. Je kan dus stellen dat ik als foetus honger heb gehad. Een moment waarop ik het besluit nam dat je best zo veel mogelijk kan eten als er eten is. Een beslissing uit noodzaak om te overleven.

HET VROEGE ONTSTAAN VAN PATRONEN

Er wordt niet bij stil gestaan dat het ontstaan van patronen al zo vroeg in onze ontwikkeling, namelijk pre- en perinataal, zijn oorsprong vindt.

De patronen die je dan ontwikkelt draag je tot de dag van vandaag nog met je mee. Je draagt ze niet alleen in je leven mee, maar ook in je business. De besluiten die je in de pre-en perinatale periode nam, zullen je gedrag als CEO van je bedrijf mee sturen.


Het probleem is dat je je vaak niet bewust bent van deze patronen en als jij niet kan achterhalen dat een bepaald patroon al zo vroeg zijn oorsprong vindt, dan wordt het lastig om de daadwerkelijke oorzaak aan te pakken.

Het gevolg is dat je steeds het symptoomgedrag gaat aanpakken, waardoor je gedrag (tijdelijk) wijzigt. Het oorspronkelijk patroon blijft echter bestaan en zal zich waarschijnlijk op een andere manier laten zien. Het zal je verbazen hoe deze patronen je tegenhouden in je groei als ondernemer.

DE 3 GROOTSTE PROBLEMEN ROND ONDERNEMEN ONTSTAAN ROND JE GEBOORTE 1) Zichtbaarheid

Stel je eens voor dat je moeder de zwangerschap, om welke reden dan ook, heeft proberen te verbergen. Je mocht niet gezien worden. Dat heeft vandaag effect op jouw zichtbaarheid als ondernemer.


2) Money mindset Er zijn een aantal geboortepatronen die maken dat je kan vastzitten in een patroon van ‘tekort’. Denk je eens in welk effect dat heeft op je money mindset. Om als onderneming te kunnen groeien is het belangrijk om dit patroon van tekort los te laten.


3) Moeite om vooruit te komen Je hebt vol overtuiging gekozen om zelfstandige te worden. Zodat jij het op jouw mani